Maxi tuinkas zwart vrijstaand inrichting

Blogs

Tips en inspiratie voor het buiten verblijven

Muurkassen & muurserres van l’Orangerie Waarom een muurkas kopen?
lees het blog
Euroserre tuinkassen bij l'Orangerie Voor elke kweker een kas
lees het blog
Veranda's & terrasoverkapingen bij l'Orangerie 4 seizoenen buiten genieten!
lees het blog
Vrijstaande aluminium veranda van ‘l Orangerie Grenzeloos genieten van uw tuin
lees het blog

Veelgestelde vragen over veranda's

Alles wat je moet weten over onze tuinkamers

Wanneer je besluit om de tuin uit te breiden met een veranda van l'Orangerie is dat natuurlijk een grote stap. Wij kunnen ons voorstellen dan er een hoop vragen naar boven borrelen.

In deze blog doen wij ons best om vragen die wij vaak krijgen te beantwoorden. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze adviseurs doen hun best om al uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, zodat jij goed geïnformeerd een beslissing kunt nemen.

 • Heb ik een vergunning nodig voor de bouw van een veranda?
  In de meeste gevallen is een vergunning aanvragen gelukkig niet nodig. Toch raden wij het aan om dit vooraf even te checken op de website van omgevingsloket: www.omgevingsloket.nl. Vrijwel iedere gemeente heeft een andere wet en regelgeving wat betreft het bouwen van een bijgebouw of terrasoverkapping. Zijn er tekeningen nodig voor het aanvragen van de vergunning? Hierbij kunnen wij helpen of wij regelen dit met uw lokale overheid.
 • Heeft een aluminium veranda veel onderhoud nodig?
  Onderhoudsvrije veranda’s hebben wij niet, onderhoudsarme constructies wel. 1 of 2 keer per jaar de tuinkamer of veranda even goed schoonmaken en dat is het. Daarbij is het gladde aluminium gemakkelijk schoon te maken. Het dak kun je het beste schoonmaken met een telescoopbezem. Dit is een uitschuifbare bezem die je aan kunt sluiten op de tuinslang zodat je gemakkelijk het dak van de veranda kunt schoonmaken. 
 • Hoeveel garantie zit er op een terrasoverkapping van l'Orangerie?
  Op zowel ons eigen huismerk, de l’Ora veranda, als op de Duitse terrasoverkappingen bieden wij een garantie termijn van 10 jaar op de constructie. Als wij een veranda monteren bieden wij 1 jaar garantie op het kit werk. Op onze LED verlichting voor terrasoverkappingen zit 1 jaar aflopende fabrieksgarantie.
 • Kan ik mijn veranda zelf monteren?
  Al onze veranda’s worden geleverd met een duidelijke bouwbeschrijving en tekeningen. Daarnaast bieden wij ook telefonische ondersteuning tijdens de montage van jouw veranda. Mocht je van jezelf weten dat je niet handig bent, of zie je het het simpelweg niet ziet zitten om de terrasoverkapping te monteren, dan bieden wij een montage service! Wij raden onze montage service wel aan bij een complete tuinkamer van aluminium. 
 • Een glazen dak of een polycarbonaat dak?
  Dit is een persoonlijke keuze. Het voordeel van polycarbonaat is dat het zonwerend is, goedkoper is en dat het makkelijker te monteren is. Een nadeel van polycarbonaat terrasoverkappingen is de regen: die maakt een tikkend geluid op het dak. Houd hier rekening mee als je een lichte slaper bent. Verder is het polycarbonaat lekkage gevoeliger en is een afschot van 14 cm per meter echt nodig omdat er anders vocht in de platen ontstaat. Een glazen terrasoverkapping wordt geleverd met gelaagd 4-4-2 glas in het dak. Als dit glas breekt blijft de glazen plaat toch 1 geheel en valt deze niet naar beneden de overkapping in. Houd er bij glas wel rekening mee dat je vrijwel altijd een zonwering nodig hebt.

Volledig team Lorangerie buitenverblijven

Project starten

Wij zijn er klaar voor

Maatwerk is onze specialiteit. Daarom nemen wij altijd de tijd om naar uw wensen te luisteren, zodat we uiteindelijk tot een product komen dat volledig naar wens is. 

Bart Chat

Stel je vraag
Aan Jouk