Maxi tuinkas zwart vrijstaand inrichting

Blogs

Tips en inspiratie voor het buiten verblijven

Muurkassen & muurserres van l’Orangerie Waarom een muurkas kopen?
lees het blog
Veranda's & terrasoverkapingen bij l'Orangerie 4 seizoenen buiten genieten!
lees het blog
Vrijstaande aluminium veranda van ‘l Orangerie Grenzeloos genieten van uw tuin
lees het blog
Glazen schuifwanden van l'Orangerie Oerdegelijk, simpel en doeltreffend
lees het blog

Euroserre tuinkassen bij l'Orangerie

Voor elke kweker een kas

l’Orangerie levert tuinkassen van verschillende merken & kwaliteiten, zo ook van het merk Euroserre. Tuin en kweekkassen van het merk Euroserre behoren tot onze absolute top binnen de Nederlandse en Europese markt, Euroserre is niet voor niets al meer dan 30 jaar marktleider in Europa. Tuinkassen van Euroserre worden standaard geleverd met dikker aluminium en dit zorgt ervoor dat de profielen een mooie slanke uitstraling hebben. Naast de standaard tuinkassen levert Euroserre ook muurkassen, oranjerieën, en grote professionele kassen met een overspanning tot wel meer dan 12 meter.

Tuinkas Euroserre Euro Maxi

Een basis kas met alle opties

De tuinkas euroserre Maxi biedt een tal van mogelijkheden. De standaardbreedtes van de kas zijn 236 cm of 309 cm. Wat betreft de lengte heeft u een keuze tussen 236 en 830 cm. De schuifdeur van de tuinkas heeft een opening van 76 x 170 cm. De standaard goothoogte is 181 cm. Dit zorgt ervoor dat u overal in de kas kunt staan, dus ook onder de schuine kanten. Uiteraard is de tuinkas Euroserre Maxi te verhogen. Dit kunt u doen tot 20 cm. Standaard wordt de kas ook uitgevoerd met dakramen, de hoeveelheid hiervan ligt aan de afmetingen van de kweekkas. Van de tuinkas Euroserre maxi hebben wij een showmodel opgesteld staan, dus bent u benieuwd? Kom dan even langs in onze showroom.

 Tuinkas Euroserre Euro Maxi met borstwering

Borstwering voor klassieke look en stevige fundatie

 

De kweekkas type Euroserre maxi met borstwering, is eigenlijk hetzelfde als de standaard euroserre Maxi, maar bij de tuinkas met borstwering bestaat het onderste gedeelte uit steen. De stenen muur geeft de kas een klassieke en authentieke uitstraling, waarbij u kunt kiezen uit een muur van 83 of 43 cm hoogte. Dit stenen muurtje kunt u zelf metselen, maar natuurlijk kunt u dit ook laten doen door onze eigen ervaren kassenbouwers en vakmensen. Als u de borstwering zelf gaat metselen leveren wij u de tekeningen en de maatvoeringen aan.

Tuinkas Euroserre Euro Super

Tuinkas met grote vrije overspanning

Kweekkas Euro super bestaat uit verschillende daken, die aan elkaar worden verbonden met een zware en stevige gegalvaniseerde dakgoot. Op deze manier creëren wij een groot oppervlakte, zonder extra ondersteuning. De tuinkas Euroserre super kan door zijn grote oppervlakte perfect worden gebruikt voor professionele tuinders, tuincentra, kwekers maar ook als zwembadoverkapping of tuinkas voor bij een school. De standaard breedte maten zijn 478 cm, 626 cm, 942 cm of 1258 cm. De lengte kan gaan tot maar liefst 830 cm. Ramen en deuren kunt u volledig zelf uitkiezen.

Professionele tuinkas Euroserre Euro plus

Verstevigde kweekkas voor bredere gevels

Euro plus is een grote tuinkas met een verstevigd dak. Door zijn grote nokhoogte is deze kas uitermate geschikt voor het kweken van klimplanten zoals druiven, kiwi’s & mango’s, maar ook bijvoorbeeld voor grotere bomen zoals bananenbomen, citroenstruiken, sinaasappelbomen enz.
De nokhoogte van de kweekkas euro plus gaat tot maar liefst 369 cm. 

De standaard breedte maten van deze professionele kweekkas zijn 380 cm, 457 cm, of 604 cm. De lengte kan gaan tot wel 830 cm.
De deuropening bestaat uit een dubbele schuifdeur van 135 x 190 cm.

Uiteraard kunt u zelf zoveel mogelijk ramen en deuren toevoegen. De standaard goothoogte van deze tuinkas is 201 cm maar kan natuurlijk naar uw wensen worden aangepast.

Tuinkas Euroserre tropic Maxi

Stijvolle kas met tropisch klimaat door dubbel glas

Deze geïsoleerde tuinkas is eigenlijk hetzelfde als de hobbykas Euro maxi, alleen heeft dit type tuinkas dubbelglas. De wanden bestaan uit 14 mm thermopane glas en de topgevels en het dak uit 16 mm helder of opaal polycarbonaat. Ook in het dubbel glas is maatwerk mogelijk, zo kunnen wij al onze kassen, muurserre’s en oranjerieën uitvoeren met dubbel glas. Kortom de mogelijkheden om van uw tuinkas een geïsoleerde tuinkas te maken zijn ongekend en enorm uitgebreid.

Klassieke tuinkas Euro Gothic

De victoriaanse stijl in uw achtertuin

 

Deze klassiek uitziende tuinkas heeft echt de uitstraling van een klassieke Engelse tuinkas of Engelse tuinserre. De tuinkas is voorzien van smallere glaspanelen van 36 cm breedte. Verder heeft deze tuinkas een draaideur in plaats van een schuifdeur en wordt deze tuinkas altijd op een borstwering van 83 cm gebouwd.

De nok versiering op het dak wordt standaard mee geleverd en deze heeft naast zijn sierlijke functie ook nog eens het voordeel dat vogels niet op de nok kunnen zitten. De Engelste stijl tuinkas Euro Gothic heeft een standaard breedte van 236 cm of 309 cm met een lengte die gaat tot 457 cm. Benieuwd naar de prijs van tuinkassen? Kijk dan binnen ons assortiment of neem contact met ons op.

Oranjerie Euroserre T-classic

Klassieke oranjerie met speelse look 

Een oranjerie maakt een prachtige combinatie tussen kweken en ontspannen. Dankzij de unieke T vorm van de kas zijn er veel verschillende indelingen mogelijk.

Het fijne aan een glazen buitenruimte is dat u van het vroege voorjaar tot in het late najaar buiten kunt zitten omdat het achter het glas al snel aangenaam warm wordt. Zelfs met een winterzonnetje is het al mogelijk om buiten te verblijven in uw eigen serre of kas.

In onze overdekte showroom hebben wij een oranjerie opgesteld staan. Dus bent u benieuwd geworden? Kom dan even een kijkje nemen!

Euroserre Euro Starr

Kweekkas met asymmetrisch dak

De hobbykas Euro Starr, een echte kweekkas met een prachtige uitstraling. De tuinkas starr is verkrijgbaar in de standaard breedte van 309 of 380 cm. In de voorzijde zit een enkele draaideur en het is mogelijk om onder de lage gootzijde een schuifdeur te plaatsen. Doordat de ene zijde hoger is dan de andere zijde is deze kas uitstekend geschikt om kleine boompjes en planten te kweken.

Tuinkas met tuinbouwglas

Standaard glas met een lage prijs

Iedere kas wordt standaard uitgevoerd met tuinbouw glas, ook wel float glas genoemd. Dit glas heeft een dikte van 4 mm, wat in grote scherven valt wanneer het kapot gaat. Een nadeel hiervan is wel dat u zich hier gauw aan kunt snijden.

Tuinkas met gelaagd glas

Veiligheidsglas met een folie

Gelaagd glas in uw kweekkas is het meest veilige en sterkste glas voor uw kas. Het gelaagde glas is maar liefst 6 mm dik en mocht het glas van uw kweekkas toch breken dan blijft dit alsnog 1 geheel net als een voorruit van een auto. Doordat het glas aan een folie is geplakt blijft de ruit zelfs bij breuk 1 geheel. Gelaagd glas is perfect in een omgeving met veel kinderen of huisdieren of als u uw kas plaatst in een openbare ruimte zoals een kas op school of een tuinkas een kantoorgebouw.

Tuinkas met veiligheidsglas

Veilig voor alle personen en dieren

Het 2de type glas voor uw hobbykas is zogenaamd veiligheidsglas of gehard glas, dit glas is 4 mm dik en is 5 tot 7 keer sterker dan float of tuinbouwglas. Mochten de ramen van uw tuinkas met veiligheidsglas toch sneuvelen dan breken de ruiten in vele kleine stukjes zoals een zijruit van een auto.

Kweekkas met dubbel glas

Veiligheidsglas met isolatie van geluid en warmte

Tenslotte hebben wij tuinkassen met dubbel glas. Dubbel glas is er in verschillende diktes uiteraard heeft iedere dikte ook een andere U- waarde, de U- waarde van een ruit geeft aan hoeveel warmte er wordt door gelaten per m2. Hoe lager de U waarde hoe beter. Zo heeft enkel glas in uw tuinkas bijvoorbeeld een U waarde van 5,8 en HR++ glas in een kweekkas een U-waarde van 1,1.

Tuinkas met polycarbonaat

 

 

 

voordelen van polycarbonaat

 

Het voordeel van polycarbonaat is dat het praktisch onbreekbaar is, denk hierbij aan een hagelbui over uw kweekkas. Polycarbonaat heeft van zichzelf een hoge isolatie waarde, en een erg laag gewicht en is daarom makkelijk te monteren. Polycarbonaat laat tot maar liefst 80 procent licht door. Als u kiest voor een tuinkas met polycarbonaat dan heeft u altijd de keuze uit helder of opaal polycarbonaat in uw kas Helder polycarbonaat is transparant en opaal polycarbonaat is melk wit van kleur en laat geen 80 maar 50 procent licht door. Polycarbonaat heeft een U-waarde van 2,1 wat overeen komt met de U- waarde van HR-glas

Polycarbonaat in uw kweekkas

Nadelen van polycarbonaat

 

Polycarbonaat in uw kweekkas laat minder licht door dan een glazen dak dat kan een nadeel zijn voor de groei voor de groei van uw planten. Wat echter het grootste nadeel van een polycarbonaat tuinkas is; polycarbonaat is niet zo duurzaam als glas. Glas blijft altijd goed mits het niet breekt maar polycarbonaat is een kunststof beglazing die op lange termijn poreus wordt. Verder heeft u bij een polycarbonaat tuinkas kans dat de ruimte tussen de platen op den duur groen uitslaan van binnen, dit gebeurt alleen als de platen te lang vochtig blijven.

Zelf een tuinkas bouwen

Uw eigen hobby bouwen

Montage van uw tuinkas kunt u uiteraard zelf doen, met name met bij de kleinere modellen is de montage prima te doen. Het pakket van de tuinkas is een zelfbouw tuinkas pakket, wat inhoud dat alle schroeven, rvs boutjes, clipjes, rubbers, afdekkapjes werkelijk ieder denkbaar onderdeel wordt meegeleverd!

De bouwtekening en montagehandleiding van onze Euroserre tuinkassen worden altijd meegestuurd met het pakket. Mocht u alvast willen inlezen in het bouwen van de tuinkas dan kunnen wij deze ook van te voren opsturen per mail of per post. Bent u aan het bouwen en komt u er niet uit of begrijpt u even niet hoe u de hobbykas verder moet bouwen dan kunt u ons tot in de laatste uurtjes bereiken voor telefonische ondersteuning bij het bouwen van uw kweekkas.

Uw tuinkas laten monteren

Gemak en zekerheid 

 

Wilt u om wat voor reden dan ook de montage van uw tuinkas liever niet zelf doen en uw kas laten monteren door ons? Dat kan! Geen enkel probleem, wij beschikken over een team van vaste tuinkas monteurs die al heel veel jaren ervaring hebben met het bouwen van tuinkassen, hobbykassen, oranjerieën, muurkassen en serres. Het voordeel van de montage uitbesteden is dat u direct kunt genieten van uw eigen kweekkas en dat u zeker weet dat het goed is gebeurd.

Montage prijzen

Betaalbare kunde

 

Wat kost de montage? Dat verschilt natuurlijk per situatie, is het een grote tuinkas of juist een kleine hobbykas, waar dient de kas gemonteerd te worden, moeten wij uw kas nog aanpassen of op maat maken in het werk enz. Waar wij bij l’Orangerie wel van houden is duidelijkheid. Dat geldt ook voor de prijzen van onze kassen en de montage hiervan. Wij geven van te voren aan welke prijs u betaald voor de montage van uw kweekkas. Dit is een vaste prijs en hiervoor monteren wij de complete tuinkas, u kunt nadat de monteurs zijn vertrokken direct beginnen met het kweken van tomaten of het lekker buiten verblijven in uw eigen tuin. Wij rekenen geen voorrijd kosten, en mocht het voor ons niet helemaal duidelijk zijn hoe de situatie in elkaar zit dan komen wij van te voren bij u thuis kijken om in te meten, dit is geheel uiteraard geheel vrijblijvend. Kortom u komt bij l’ Orangerie achteraf nooit voor verrassingen te staan, en zo hoort het ook!

 

 


Volledig team Lorangerie buitenverblijven

Project starten

Wij zijn er klaar voor

Maatwerk is onze specialiteit. Daarom nemen wij altijd de tijd om naar uw wensen te luisteren, zodat we uiteindelijk tot een product komen dat volledig naar wens is. 

Bart Chat

Stel je vraag
Aan Jouk