Maxi tuinkas zwart vrijstaand inrichting

Blogs

Tips en inspiratie voor het buiten verblijven

Muurkassen & muurserres van l’Orangerie Waarom een muurkas kopen?
lees het blog
Euroserre tuinkassen bij l'Orangerie Voor elke kweker een kas
lees het blog
Veranda's & terrasoverkapingen bij l'Orangerie 4 seizoenen buiten genieten!
lees het blog
Vrijstaande aluminium veranda van ‘l Orangerie Grenzeloos genieten van uw tuin
lees het blog

Veelgestelde vragen over tuinkassen

Alles wat je wil weten over onze tuinkassen

Net als bij een veranda komen er bij de aanschaf en montage van een tuinkas wel wat zaken kijken. In deze blog proberen wij alle vragen die kunnen ontstaan bij dit hele proces te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem dan direct aan één van onze adviseurs.

 • Heb ik een vergunning nodig om mijn tuinkas te mogen plaatsen?
  Of u wel of geen vergunning nodig heeft voor het plaatsen van een tuinkas verschilt per gemeente en situatie, en uiteraard maakt het ook nog een verschil welke tuinkas u plaatst. Het beste kunt u dit even checken op de website van omgevingsloket: www.omgevingsloket.nl.
  Onze ervaring is dat er vrijwel nooit een vergunning nodig is. Mocht de gemeente tekeningen van de serre wensen dan kunnen wij deze kosteloos aanleveren. Constructieberekeningen van een veranda, tuinkas, tuinkamer, muurkas of serre kunnen wij in overleg leveren.
 • Wat is de juiste grootte voor mijn tuinkas?
  De maat van jouw hobbykas is natuurlijk een persoonlijke keuze, en wat ons betreft ook een van de belangrijkste keuzes bij de aanschaf van een hobbykas. Welke maat het beste is heeft met bijvoorbeeld het ontwerp van de tuin, de grootte van jouw tuin en het uiteindelijke doel van de kas of serre te maken. Wat wij meegeven als tip: teken de kweekkas uit en deel hem in zoals jij denkt er gebruik van te gaan maken. Of kom bij ons langs in de showroom! Hier hebben wij verschillende modellen tuinkassen en muurkassen opgesteld staan, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de grootte van de tuinkas. Onze ervaring: de kas is eerder te klein dan te groot. Let wel op: de goothoogte is ook enorm belangrijk. Deze bepaalt waar je wel en niet kan staan in de kas.
 • Hoe moet ik mijn tuinkas onderhouden?
  De kweekkas kun je het beste 2 keer per jaar een poetsbeurtje geven. Let wel erop dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Dit kan een nadelig effect hebben op de coating van de kas. Verder kan het geen kwaad om de bewegende delen van de kas een beetje in te smeren met WD-40.
  Bij storm kun je het beste de dakramen dichtdoen. Wanneer er wind onder komt kunnen deze stukwaaien. De cilinder van de automatische opener kun je er het beste afhalen in de winter en in een ruimte op kamertemperatuur leggen (keuken of berging).  Door de vrieskou kan de cilinder kapot vriezen. Ben je te laat en is de cilinder al stuk gevroren? Geen probleem! Je kunt een losse cilinder voor de automatische raamopener bestellen bij l’Orangerie 
 • Ik heb mijn tuinkas zelf gemonteerd, maar het glas past niet in het dakraam. Hoe kan dat?
  Let hierbij op dat je de zijkantprofielen van de dakraam juist gemonteerd hebt . Deze moeten met de lange lip naar elkaar toestaan (zie montage handleiding of bel ons even op 0577-222295.
 • Waarom past het glas niet tussen de profielen van mijn tuinkas?
  Zorg eerst dat alle profielen haaks en waterpas staan. Draai alle moertjes van de tuinserre een beetje los, zodat de profielen in het lood en waterpas gesteld kunnen worden. Nu moet het glas van de kas passen! Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op, wie weet kunnen wij u verder helpen. 

Volledig team Lorangerie buitenverblijven

Project starten

Wij zijn er klaar voor

Maatwerk is onze specialiteit. Daarom nemen wij altijd de tijd om naar uw wensen te luisteren, zodat we uiteindelijk tot een product komen dat volledig naar wens is. 

Bart Chat

Stel je vraag
Aan Bart