Maxi tuinkas zwart vrijstaand inrichting

Blogs

Tips en inspiratie voor het buiten verblijven

Muurkassen & muurserres van l’Orangerie Waarom een muurkas kopen?
lees het blog
Euroserre tuinkassen bij l'Orangerie Voor elke kweker een kas
lees het blog
Veranda's & terrasoverkapingen bij l'Orangerie 4 seizoenen buiten genieten!
lees het blog
Vrijstaande aluminium veranda van ‘l Orangerie Grenzeloos genieten van uw tuin
lees het blog

Veelgestelde vragen over terrasoverkappingen

En het advies van l'Orangerie

Voorafgaand aan het kopen van een veranda of terrasoverkapping zult u veel vragen hebben

over het geheel. l'Orangerie probeert u middels onderstaande informatie bij te staan in dit proces.

Veel klanten zitten met dezelfde vragen die wij graag verduidelijken. Als uw vraag er niet tussen staat,

schroom dan niet om contact op te nemen met l'Orangerie!

Een glazen veranda of een

terrasoverkapping met polycarbonaat?

Ook dit is een persoonlijke keuze, het voordeel van polycarbonaat is dat het zonwerend is, goedkoper is en dat het makkelijker te monteren is, een nadeel van polycarbonaat terrasoverkappingen: de regen die maakt een tikkend geluid op het dak houd hier rekening mee als u een lichte slaper bent. Verder is het polycarbonaat lekkage gevoeliger en is een afschot van 14 cm per meter echt nodig omdat er anders vocht in de platen ontstaat. Een glazen terrasoverkapping wordt geleverd met gelaagd 4-4-2 glas in het dak van veranda, als dit glas breekt blijft de glazen plaat toch 1 geheel en valt deze niet naar beneden in uw serre. Houd er bij glas wel rekening mee dat u vrijwel altijd een zonwering nodig hebt.

Wat voor fundering heeft mijn terrasoverkapping nodig?

Bij de meeste veranda’s gebruiken wij betonpoeren voor veranda’s dit kan een dichte/vaste betonpoer zijn of een met een (HWA) hemel water afvoer. Bij glazen schuifwanden en glazenschuifdeuren is het verstandig om betonbanden onder de glazenschuifdeuren te plaatsen! Verzakt de grond bij u? Dan kunt u natuurlijk heipalen onder terrasoverkapping slaan echter dit is vaak niet in verhouding met de kosten van een veranda of terrasoverkapping. Woont u in het westen van Nederland en wilt u bijvoorbeeld een terrasoverkapping in Amsterdam plaatsen? Wij vragen in dat geval een sondering rapport op en aan de hand daarvan beslissen wij in overleg met u wat  het beste bij u past, soms kunnen wij het af met een kokerfundering onder de veranda, in een ander geval moeten er toch schroefpalen (Krinners) onder de terrasoverkapping.

Wat moet ik doen met de bestaande PVC pijp langs de muur van mijn woning?

Hiervoor zijn 2 opties: optie 1 is de pijp met een bochtje om het muurprofiel van de terrasoverkapping heen buigen en hem vervolgens weer aansluiten onder het muurprofiel. Optie 2 en wat ons betreft de mooiste optie is om de pvc pijp af te zagen boven het dak van de terrasoverkapping en vervolgens het water over het dak laten lopen.

Kan ik de veranda zelf monteren?

Al onze veranda’s worden geleverd met een duidelijke bouwbeschrijving en tekeningen, daarnaast bieden wij u ook telefonische ondersteuning tijdens de montage van uw veranda. Mocht u van u zelf weten dat u niet handig bent of het simpelweg niet ziet zitten om uw terrasoverkapping of veranda te monteren, dan bieden wij een montage service! Wij raden onze montage service wel aan bij een complete tuinkamer van aluminium of bij een waaier veranda.

Kan ik mijn ramen boven de veranda nog wel wassen en de kozijnen schilderen?

Onze terrasoverkappingen kunnen met gemak een gewicht van 75 tot 90 kg per m2 aan, wij adviseren u een plank met klosjes of een stroef rubber op het dak te plaatsen zo kan u dus wel over het glazen of polycarbonaat dak van uw veranda lopen. Indien nodig is het altijd mogelijk om de rubbers los te maken en de afdekkers van de veranda te de monteren en vervolgens het glas dak of polycarbonaat dak te verwijderen.

Hoe wordt de veranda op de muur aangesloten?

De terrasoverkapping of veranda aansluiten op de muur gebeurt doormiddel van pluggen wij boren eerst een aantal gaten in de muur en bevestigen het muurprofiel doormiddel van pluggen, de bovenzijde van het muurprofiel kitten wij af met witte of antraciet kleurige siliconenkit. Is uw dak te laag voor een terrasoverkapping? Of kunnen wij niet in de muur boren of heeft u een houten muur? Dat is bij l’Orangerie geen probleem wij hebben voor vrijwel ieder probleem een oplossing, zo komen wij langs om te bekijken wat wel kan of bouwen een vrijstaande terrasoverkapping, of wij gebruiken dak ankers om uw veranda aan het dak vast te maken.

Is er altijd een middenstaander of 3de paal nodig?

Een terrasoverkapping op 2 staanders kan zonder problemen tot een breedte van 400 cm. Boven de 400 cm. passen wij wel een 3de staander toe, mocht u deze niet wensen dan kunnen wij tegen een meerprijs een verstevigde goot toepassen. Met een verstevigde XXL of giga goot is het mogelijk om een terrasoverkapping met glas met een breedte tot wel 700 cm. vrij te overspannen; dus een veranda zonder tussenstaander.
 

Heeft een aluminium veranda onderhoud nodig?

Onderhoudsvrije veranda’s hebben wij niet wel onderhoudsarme constructies, 1 of 2 keer per jaar de tuinkamer of veranda even schoonmaken en dat is het. Daarbij is het gladde aluminium gemakkelijk schoon te maken. Het dak kunt u het beste schoonmaken met een telescoopbezem, dit is een uitschuifbare bezem die u aan kunt sluiten op de tuinslang en zo gemakkelijk het dak van uw serre kunt schoonmaken.

Hoeveel garantie zit er op een terrasoverkapping bij l’Orangerie?

Op zowel ons eigen huismerk veranda de l’Ora veranda als op de Duitse terrasoverkappingen en veranda’s van Gardendreams bieden wij een garantie termijn van 10 jaar op de constructie. Als wij uw Gardendreams veranda of l’Ora veranda monteren dan bieden wij 1 jaar garantie op het kit werk. Op onze LED verlichting voor terrasoverkappingen zit 1 jaar aflopende fabrieksgarantie.

Wat als mijn veranda lekt?

Een lekke terrasoverkapping? Gelukkig komt dit bijna nooit voor, toch kan het gebeuren dat is vervelend maar makkelijk te verhelpen. Hebben wij uw terrasoverkapping geplaatst? Dan sturen wij een monteur langs om de lekkage van de serre te verhelpen. Heeft u de serre zelf gebouwd? Dan zoeken wij samen een oplossing om de lekkage te verhelpen.

Heb ik een vergunning nodig voor het bouwen van een veranda?

In de meeste gevallen is een vergunning aanvragen gelukkig niet nodig, toch raden wij het aan om dit vooraf even te checken op de website van omgevingsloket: www.omgevingsloket.nl. Vrijwel iedere gemeente heeft een andere wet en regelgeving wat betreft het bouwen van een bijgebouw of terrasoverkapping. Heeft u tekeningen nodig voor het aanvragen van een vergunning? Hierbij kunnen wij u helpen of wij regelen dit voor u bij uw lokale overheid.

Zijn polycarbonaatplaten UV bestendig?

Zowel de heldere als opaal kleurige polycarbonaat platen hebben een UV bestendige bovenzijde. Wat zijn UV bestendige platen eigenlijk? UV  bestendig polycarbonaat zorgen dat de zonnestralen het kunststof dak van uw veranda niet aantasten op termijn. Tegen een kleine meerprijs kunt u kiezen tussen extra zonwerende polycarbonaat platen.


Volledig team Lorangerie buitenverblijven

Project starten

Wij zijn er klaar voor

Maatwerk is onze specialiteit. Daarom nemen wij altijd de tijd om naar uw wensen te luisteren, zodat we uiteindelijk tot een product komen dat volledig naar wens is. 

Bart Chat

Stel je vraag
Aan Jouk