Maxi tuinkas zwart vrijstaand inrichting

Blogs

Tips en inspiratie voor het buiten verblijven

Muurkassen & muurserres van l’Orangerie Waarom een muurkas kopen?
lees het blog
Euroserre tuinkassen bij l'Orangerie Voor elke kweker een kas
lees het blog
Veranda's & terrasoverkapingen bij l'Orangerie 4 seizoenen buiten genieten!
lees het blog
Vrijstaande aluminium veranda van ‘l Orangerie Grenzeloos genieten van uw tuin
lees het blog

Veelgestelde vragen over overkappingen

Kom het te weten!

Een glazen veranda of een

terrasoverkapping met polycarbonaat?

Dit is een persoonlijke keuze. Het voordeel van polycarbonaat is dat het zonwerend is en dat het relatief gemakkelijk te monteren is. Daarbij is het ook goedkoper dan een glazen veranda.

Een nadeel van polycarbonaat terrasoverkappingen: de regen maakt een tikkend geluid op het dak. Het is handig om hier rekening mee te houden als u een lichte slaper bent. Verder is polycarbonaat lekkage gevoeliger en is een afschot van 14 cm per meter echt nodig omdat er anders vocht in de platen ontstaat. Een glazen terrasoverkapping wordt geleverd met gelaagd 4-4-2 glas in het dak van veranda. Als dit glas breekt blijft de glazen plaat toch 1 geheel en valt deze niet aan duizend stukken naar beneden in uw serre. Houd er bij glas wel rekening mee dat u vrijwel altijd een zonwering nodig hebt.

Wat voor fundering heeft mijn terrasoverkapping nodig?

Bij de meeste veranda’s gebruiken wij betonpoeren. Dit kan een dichte/vaste betonpoer zijn of een  betonpoer met een hemel water afvoer. Bij glazen schuifwanden en glazenschuifdeuren is het verstandig om betonbanden onder de glazenschuifdeuren te plaatsen.

Verzakt de grond bij u? Dan kunt u natuurlijk heipalen onder terrasoverkapping slaan. Echter dit is vaak niet in verhouding met de kosten van een veranda of terrasoverkapping. Woont u in het westen van Nederland en wilt u bijvoorbeeld een terrasoverkapping in Amsterdam plaatsen? Wij vragen in dat geval een sondering rapport op. Aan de hand daarvan beslissen wij in overleg met u wat  het beste bij u past. Soms kunnen wij het af met een kokerfundering onder de veranda, in andere gevallen moeten er toch schroefpalen (Krinners) onder de terrasoverkapping.

Wat moet ik doen met de bestaande PVC pijp langs de muur van mijn woning?

Hiervoor zijn er 2 opties. Optie 1 is de pijp met een bochtje om het muurprofiel van de terrasoverkapping heen buigen, om hem vervolgens weer aan te sluiten onder het muurprofiel. Optie 2, en wat ons betreft de mooiste optie, is om de pvc pijp af te zagen boven het dak van de terrasoverkapping en vervolgens het water over het dak laten lopen.

Kan ik de veranda zelf monteren?

Al onze veranda’s worden geleverd met een duidelijke bouwbeschrijving en tekeningen. Daarnaast bieden wij u ook telefonische ondersteuning tijdens de montage van uw veranda. Ziet u het niet zitten om zelf uw terrasoverkapping of veranda te monteren, dan bieden wij een montage service! De specialisten van l’Orangerie verzorgen dan de montage van uw veranda, zodat u alleen nog maar hoeft te beslissen waar u de loungeset neer gaat zetten.

Kan ik mijn ramen boven de veranda nog wel wassen en/of de kozijnen schilderen?

Onze terrasoverkappingen kunnen met gemak een gewicht van 75 tot 90 kg per m2 aan, dus ja! Wij adviseren u een plank met klosjes of een stroef rubberen lap op het dak te plaatsen, zodat u dus wel over het glazen of polycarbonaat dak van uw veranda kunt lopen. Mocht het niet anders kunnen, dan is het altijd mogelijk om de rubbers los te maken en de afdekkers van de veranda te demonteren. Vervolgens kunt u het glas dak of polycarbonaat dak verwijderen, om op die manier boven de veranda aan het werk te kunnen.

Hoe wordt de veranda op de muur aangesloten?

 

De terrasoverkapping of veranda aansluiten op de muur gebeurt door middel van slagpluggen. Wij boren eerst een aantal gaten in de muur en bevestigen het muurprofiel met een aantal pluggen.

De bovenzijde van het muurprofiel kitten wij af met siliconenkit, in de kleuren wit of antraciet.

Is uw dak te laag voor een terrasoverkapping? Kunnen wij niet in de muur boren of heeft u een houten muur? Dat is bij l’Orangerie geen probleem. Wij hebben voor vrijwel ieder probleem een oplossing. Wij komen langs om te kijken wat er mogelijk is. Zo komen we samen met u tot de meest gewenste oplossing. Ook dat is de service van l’Orangerie.

 

Is er altijd een middenstaander of 3de paal nodig?

 

Een terrasoverkapping op 2 staanders kan zonder problemen tot een breedte van 400 cm. Boven de 400 cm passen wij vaak wel een 3de staander toe. Heeft u dit liever niet, dan kunnen wij tegen een meerprijs een verstevigde goot monteren. Met een verstevigde XXL of giga-goot is het mogelijk om een terrasoverkapping met glas met een breedte tot wel 700 cm vrij te overspannen.

 

Heeft een aluminium veranda onderhoud nodig?

 

Onderhoudsvrije veranda’s hebben wij niet, maar wel onderhoudsarme constructies. 1 of 2 keer per jaar de tuinkamer of veranda even schoonmaken en dat is het. Daarbij is het gladde aluminium gemakkelijk schoon te maken met een doek of spons. Het dak kunt u het beste schoonmaken met een telescoopbezem. Dit is een uitschuifbare bezem die u aansluit op de tuinslang, om zo gemakkelijk het dak van uw serre schoon te maken.

 

Hoeveel garantie zit er op een terrasoverkapping bij l’Orangerie?

 

Op zowel ons eigen huismerk veranda, de l’Ora veranda, als op de Duitse terrasoverkappingen en veranda’s van Gardendreams bieden wij een garantie termijn van 10 jaar op de constructie. Als wij uw Gardendreams veranda of l’Ora veranda monteren dan bieden wij 1 jaar garantie op het kitwerk. Op onze LED verlichting voor terrasoverkappingen zit 1 jaar aflopende fabrieksgarantie.

 

Wat als mijn veranda lekt?

 

Een lekke terrasoverkapping? Gelukkig komt dit bijna nooit voor, maar het kan toch gebeuren. Dat is vervelend maar makkelijk te verhelpen. Hebben wij uw terrasoverkapping geplaatst? Dan sturen wij een monteur langs om de lekkage van de serre te verhelpen. Heeft u de serre zelf gebouwd? Dan zoeken wij samen een oplossing om de lekkage te verhelpen.

 

 

Heb ik een vergunning nodig voor het bouwen van een veranda?

 

In de meeste gevallen is een vergunning aanvragen gelukkig niet nodig. Toch raden wij het aan om dit wel vooraf even te checken op de website van omgevingsloket: www.omgevingsloket.nl. Vrijwel iedere gemeente heeft andere wet- en regelgeving voor wat betreft het bouwen van een bijgebouw of terrasoverkapping. Heeft u tekeningen nodig voor het aanvragen van een vergunning? Hierbij kunnen wij u helpen.

Volledig team Lorangerie buitenverblijven

Project starten

Wij zijn er klaar voor

Maatwerk is onze specialiteit. Daarom nemen wij altijd de tijd om naar uw wensen te luisteren, zodat we uiteindelijk tot een product komen dat volledig naar wens is. 

Bart Chat

Stel je vraag
Aan Jouk