Maxi tuinkas zwart vrijstaand inrichting

Blogs

Tips en inspiratie voor het buiten verblijven

Muurkassen & muurserres van l’Orangerie Waarom een muurkas kopen?
lees het blog
Euroserre tuinkassen bij l'Orangerie Voor elke kweker een kas
lees het blog
Veranda's & terrasoverkapingen bij l'Orangerie 4 seizoenen buiten genieten!
lees het blog
Vrijstaande aluminium veranda van ‘l Orangerie Grenzeloos genieten van uw tuin
lees het blog

Moestuinieren met l'Orangerie

Tips en tricks om helemaal los te kunnen gaan in de tuinkas

Je hebt besloten dat de tijd van broccoli uit eigen tuin daar is. Wat goed, gefeliciteerd!
Maar hoe nu verder? Aangezien je nu dit stukje tekst zit te lezen ga ik er vanuit dat je een tuinkas van l'Orangerie gekocht hebt. Een uitstekende keuze, als zeg ik het zelf. Nu is het van belang dat de gewassen die je uitgezocht hebt de juiste verzorging krijgen, zodat ze het gewenste resultaat opleveren. Hoe? Wij geven je een zetje in de goede richting!

Het grootste voordeel aan kweken in een kas is dat je in elk seizoen wel iets kun zaaien én oogsten. Vroeg in het seizoen, in februari ongeveer, kunnen de vroege groentes zoals spinazie en kool al gepland worden. Deze groentes kunnen vervolgens in het voorjaar al geoogst worden. Ook in de zomer kun je naar hartelust doorgaan met oogsten van bijvoorbeeld komkommers, paprika's en aubergines. En aan het begin van de herfst kun je nog bloemkool planten, zodat je ook in de winter nog verse groente uit eigen tuin eet.

Kruiden zijn gewassen die je ook prima kunt telen in een tuinkas. Denk hierbij aan kruiden als bieslook, kervel, munt, koriander en tijm. Het is wijs om deze zaadjes bijvoorbeeld binnen op de vensterbank uit te planten en ze pas uit te planten in de kas als ze al iets meer body hebben.
Kijk voor meer informatie over het juiste zaai-moment van verschillende gewassen anders eens op onze zaaikalender!

Nu je ongeveer een idee hebt wat je op welk moment kunt zaaien en oogsten denk je misschien "ja leuk, maar hoe moet ik mijn kas inrichten om al deze heerlijke groentjes te kunnen laten groeien?" Nou, daar kunnen wij ook zeker bij helpen!

l'Orangerie voorziet in tal van handige opties die je helpen om van jouw kweekavontuur een succes te maken. Denk hierbij aan onze handige zaaibakken, kweekrekken en schappen. Het handige aan onze tuinkassen is dat je deze op verschillende hoogtes kunt bevestigen aan de zijprofielen. Hierdoor kun je verschillende schappen en rekken ook boven elkaar monteren en dus de ruimte in de kas optimaal benutten. 

Een kas bestaat voor het grootste gedeelte uit glas. Heerlijk natuurlijk, zo'n optisch ruimtelijk pareltje in de tuin, maar voor sommige gewassen is de hoeveelheid zon (en daarbij warmte) die naar binnen komt misschien wel teveel. Precies daarvoor hebben wij ook schermdoeken in ons assortiment. Deze doeken worden met gordijnrails bevestigd aan de nok en de goot en zijn geheel aanpasbaar aan de lengte en de breedte van de kas. 
Wil je graag druivenplanten of andere klimplanten kweken in de kas? Met onze druivenhaken hebben we de perfecte oplossing in huis om deze klimplanten te leiden. 

Volledig team Lorangerie buitenverblijven

Project starten

Wij zijn er klaar voor

Maatwerk is onze specialiteit. Daarom nemen wij altijd de tijd om naar uw wensen te luisteren, zodat we uiteindelijk tot een product komen dat volledig naar wens is. 

Bart Chat

Stel je vraag
Aan Jouk