Maxi tuinkas zwart vrijstaand inrichting

Blogs

Tips en inspiratie voor het buiten verblijven

Muurkassen & muurserres van l’Orangerie Waarom een muurkas kopen?
lees het blog
Euroserre tuinkassen bij l'Orangerie Voor elke kweker een kas
lees het blog
Veranda's & terrasoverkapingen bij l'Orangerie 4 seizoenen buiten genieten!
lees het blog
Vrijstaande aluminium veranda van ‘l Orangerie Grenzeloos genieten van uw tuin
lees het blog

Lamellendaken van l'Orangerie

Dé uitbreiding van uw terras

Lamellendaken van l'Orangerie

Dé uitbreiding van uw terras

Één van de producten waar we bij l'Orangerie het meest tevreden over zijn, zijn de lamellendaken. Deze daken zijn prachtige blikvangers die je tuin en terras echt afmaken. Maar ze zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, ze hebben ook zeker praktisch nut. Met onze kantelbare lamellendaken bijvoorbeeld kies je zelf hoeveel zon je door wil laten. Is het een hele warme dag, dan geniet je van de schaduw onder hetzelfde lamellendak. Deze lamellen terrasoverkappingen zijn ook uit te breiden met prachtige zijwanden. Een glazen vouwwand is hier een prachtig voorbeeld van: een elegante glazen wand die soepel openvouwt zodat u onbeperkt kunt genieten van het buiten zijn. Dit alles in een kleur die volledig op uw wensen aansluit, en u bent klaar om de elementen te trotseren onder uw lamellendak!

Inschuifbaar lamellendak

Voor de klimaatkoning

Met een inschuifbaar lamellendak van l'Orangerie bent u de elementen de baas. Deze daken schuiven volledig synchroon open naar 1 kant, zodat u kunt genieten van bijvoorbeeld de blauwe lucht. Dit systeem is volledig waterdicht, en heeft een geïntegreerde goot, waarmee het regenwater en eventueel vuil buiten het zicht wordt afgevoerd. Voor wie ook in de winter graag buiten zit, is het een mogelijkheid om de lamellen te isoleren met polyurethaanschuim. Dit vermindert de condensvorming en bevorderd de geluidsabsorberende werking van de lamellen. Het is zelfs mogelijk om de ventilatiestand van het lamellendak te bedienen via uw telefoon! Op deze manier ben je echt van alle gemakken voorzien.

Deze inschuifbare lamellendaken kunnen aan een bestaande constructie worden gemonteerd, maar ook vrijstaand of zwevend. 

Kantelbare lamellendak

Ultiem genieten

Het zusje van de inschuifbare lamellendaken is het kantelbare lamellendak. Deze prachtige aluminium lamellen kunnen tot 120 graden gedraaid worden. En dankzij de elektrische aansturing kost dit uzelf geen moeite. Zo kunt u zelf beslissen hoeveel zon u op uw terras wilt hebben, en kan er in het voorjaar en zelfs najaar nog genoten worden van de zon. 

Niets is zo vervelend als wanneer je een lamellendak opendraait en het blad en afval dat er op ligt valt naar binnen. De kantelbare lamellendaken van l'Orangerie zijn voorzien van een geïntegreerde goot, die voorkomt dat blad en vuil naar binnen valt bij het openen van het dak. 

Dankzij het hogedruk sluitsysteem blijft de warmte binnen, en is het terras geïsoleerd tegen de meest barre weersomstandigheden.

Zijwanden

Maak uw lamellen terrasoverkapping helemaal af

Wanneer de lamellen terrasoverkapping eenmaal staat, kunt u ervoor kiezen deze uit te breiden met één of meerdere wanden. Hierin heeft u de keuze uit screens, glazen wanden of aluminium louvres. Bij glazen wanden kunt u kiezen voor de schuivende variant, maar ook voor de glazen vouwwanden. Deze wanden zijn om uw lamellen terrasoverkapping op een elegante manier af te sluiten.

Ook screens behoren tot de mogelijkheden. Deze zijn te bedienen door middel van de afstandsbediening of de app op uw telefoon. Het grote verschil met de glazen wanden is dat de screens meer privacy bieden, en dat het de zon en de warmte beter weert. Deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Ook louvres behoren tot de mogelijkheden. Deze stijlvolle aluminium lamellen zorgen voor privacy, en sluiten naadloos aan op de terrasoverkapping!

Opties voor uw lamellendak

Licht, gebruikersgemak en meer

Uw lamellendak is met tal van opties uit te breiden. Alle series hebben geïntegreerde ledstrips in de gootprofielen, maar u kunt ook kiezen voor ledverlichting die in de lamellen zelf zit. Dit geeft een prachtig lichtbeeld. 
Wat kleur betreft bent u niet gebonden aan één vaste kleur. Alle RAL-kleuren zijn mogelijk. U kunt ook kiezen voor een kleurencombinatie, waarbij de lamellen in een andere kleur komen dan het frame. Het is zelfs mogelijk om een houtnerfpatroon op de lamellen of het frame te coaten.

Deze lamellendaken zijn verkrijgbaar met verschillende afstandsbedieningen, voor verschillende soorten gebruik, maar het is ook mogelijk om het allemaal te regelen via uw smartphone. 

Keuze gemaakt, en dan?

De professionele begeleiding van l'Orangerie

U wilt een lamellen terrasoverkapping of een lamellendak in uw tuin. En nu? Wanneer u contact met ons opneemt, maken we een afspraak dat wij bij u komen kijken wat er mogelijk is. Inmeten gebeurt dan ook direct. Als dat gebeurt is, plaatsen wij de bestelling bij de fabrikant. Daarna maken wij een afspraak met u voor de montage.

De montage zelf is een gestroomlijnd proces dat gemiddeld binnen een dag klaar is. Omdat alles op maat geleverd wordt, hoeft er weinig geslepen of gezaagd te worden op locatie. Dit geeft een stukje rust tijdens het monteren. 

Als dit allemaal gebeurt is, staat het prachtige eindresultaat en is het genieten geblazen! Enthousiast geworden? Kom gerust langs!


Volledig team Lorangerie buitenverblijven

Project starten

Wij zijn er klaar voor

Maatwerk is onze specialiteit. Daarom nemen wij altijd de tijd om naar uw wensen te luisteren, zodat we uiteindelijk tot een product komen dat volledig naar wens is. 

Bart Chat

Stel je vraag
Aan Bart