Maxi tuinkas zwart vrijstaand inrichting

Blogs

Tips en inspiratie voor het buiten verblijven

Muurkassen & muurserres van l’Orangerie Waarom een muurkas kopen?
lees het blog
Euroserre tuinkassen bij l'Orangerie Voor elke kweker een kas
lees het blog
Veranda's & terrasoverkapingen bij l'Orangerie 4 seizoenen buiten genieten!
lees het blog
Vrijstaande aluminium veranda van ‘l Orangerie Grenzeloos genieten van uw tuin
lees het blog

Hoe ziet de ideale werkplek er uit?

Op zoek naar de perfecte balans tussen functionaliteit en design

Hoe maak je van jouw kantoor de ideale werkplek?
De aankleding van het kantoor van jouw bedrijf is een belangrijke factor waar je rekening mee moet houden. Allereerst omdat het representatief moet zijn. Als er een zakenrelatie langskomt is het natuurlijk fijn als het er gelikt uit ziet. Maar ook voor de mensen die er werken is het belangrijk dat het kantoor op de juiste manier in de war steekt. De inrichting van een kantoor is natuurlijk afhankelijk van de werkzaamheden die er gebeuren. Het kantoor van een marketingbureau zal er niet hetzelfde uitzien als het kantoor van een advocatenfirma. Toch zijn er een paar key elementen die belangrijk zijn bij de aankleding van een kantoor.  

Iedereen kent de beelden wel van de televisieserie Friends: Chandler die in zijn kleine cubicle stiekem zit te roken tijdens het werken. Het gaat dan niet zozeer om het roken zelf, maar vooral zijn werkpek. 
Nu is het zo dat de cubicles iets van vroeger zijn en dat die tegenwoordig bijna niet meer voorkomen, maar veel moderne werkplekken vertonen nog meerdere overeenkomsten. Een werkplek met aan 1 kant een raam en verder ingesloten door systeemwanden doet net zo onpersoonlijk en industrieel aan als een cubicle. Zo krijgt de werkplek de uitstraling van een fabrieksruimte, waar alleen productie moet worden gedraaid en verder geen plek is voor een persoonlijke touch. Dat is grote zonde, want een werkplek kan zoveel meer zijn dat dat alleen. Een goede werkplek is een plek waar je comfortabel kunt werken, waar je inspiratie krijgt en waar je zodoende dus betere resultaten boekt. Maar hoe bereik je dat?

Zonlicht en frisse lucht zijn zaken die niet mogen ontbreken. Het is voor werknemers ook belangrijk dat ze met collega’s kunnen communiceren, zowel verbaal als non-verbaal, zonder dat dit ten koste gaat van de privacy. Veel glas is dus ook een goed idee. Dit kan allemaal geregeld worden door bijvoorbeeld glazen wanden te plaatsen. Een kantoorkas is ook een goede oplossing: transparant, geluidsdicht en optisch echt een blikvanger. 
Groen op kantoor moet je ook zeker niet wegcijferen. Uit onderzoek is meermaals gebleken dat planten een rustgevend effect hebben op mensen. Ook zorgen ze voor geluidsdemping en reinigen ze de lucht. Plus, iedereen is het er wel mee een dat planten ervoor zorgen dat het kantoor er verzorgd uitziet. Zorg dus voor een frisse verzameling groen op kantoor.

Ook is het niet verkeerd om te denken aan een min of meer geluiddichte ruimte, waar werknemers bijvoorbeeld telefoontjes kunnen opnemen zonder dat hun collega’s daar last van hebben. Het is natuurlijk minder briljant als jij je moet concentreren om een deadline te halen en de collega naast je net over zijn vakantie zit te vertellen aan de oppas van zijn hond. Hierin kun je weer een kas toepassen. Kleed de kas aan met een bank, stoelen en een mooi vloerkleed en je hebt een pracht van een geluidsdichte ruimte waarin een zekere vorm van privacy gegarandeerd is. 
Hoe beter de inrichting van jouw kantoor, hoe beter de resultaten die jouw mensen boeken. Natuurlijk is het niet zo dat een grote palmboom in het midden van het kantoor ineens zorgt voor 20% meer omzet. Maar op de lange termijn draagt dit er allemaal aan bij dat de mensen die er werken inzetbaar, gezond en gemotiveerd blijven. En op die manier heb je de eerste winst alweer te pakken. 


Volledig team Lorangerie buitenverblijven

Project starten

Wij zijn er klaar voor

Maatwerk is onze specialiteit. Daarom nemen wij altijd de tijd om naar uw wensen te luisteren, zodat we uiteindelijk tot een product komen dat volledig naar wens is. 

Bart Chat

Stel je vraag
Aan Jouk