Tuinkamers van ACD Greenhouses

Voor hobbykassen met karakter


Tuinkassen, in de volksmond ook wel kweekkassen genoemd, zijn er te vinden in alle soorten en maten. Maar soms zoek je iets speciaals, iets waar net die ene meter extra voor is gelopen. In de wondere wereld van tuinkassen kom je dan algauw uit bij de tuinkassen van ACD. ACD Greenhouses & Garden Pavillions is een bedrijf uit het Belgische Roeselare dat zich specialiseert in tuinkassen, en daardoor kwalitatief hoogstaande producten levert. Of je nou een kas met rechte of schuine wanden zoekt, een vrijstaande kas of juist een muurkas, ACD kassen zijn er in alle soorten en maten te vinden, en ze hebben allemaal één ding gemeen: ze staan voor kwaliteit en elegantie. Hieronder wordt haarfijn uitgelegd wat er allemaal mogelijk is bij deze fabrikant.
En het leuke is, je hoeft helemaal geen groene vingers te hebben om te kunnen genieten van een tuinkas in je achtertuin. Je kunt er ook perfect in genieten van de vroege voorjaarszon!

 

Rechte wand kassen

Robuuste elegantie


Allereerst zijn er de rechte wand kassen. Zoals de naam al doet vermoeden zijn dit kassen met een rechte wand, die in principe volledig vrij staan van andere bebouwing. Het voordeel van deze kassen is dat je ze bijna in alle denkbare maten kunt krijgen, van 2,98 meter tot wel 7,41 m, met een breedte tot bijna 4 meter. Deze kassen worden standaard geleverd met veiligheidsglas. Dit heeft de eigenschap dat, mocht het glas onverhoopt breken, het dan uiteenvalt in kleine, ongevaarlijke stukjes waardoor het risico op letsel bijna nihil is. 

Verder zijn de zijwanden van helder glas, waardoor je perfect zicht hebt in de kas vanaf buiten en andersom. Het dak is juist in gehamerd glas uitgevoerd. Dit heeft als eigenschap dat het de lichtinval breekt, waardoor de ergste zoninstraling tegengehouden wordt.
Ook behoudt je bij deze kassen een ruime deuringang van 1,85 m hoog.  Op al deze modellen zit standaard 12 jaar fabrieksgarantie.

Schuine wand kassen

Kracht in breedte


Na de rechte wand tuinkassen belanden we als vanzelf bij de schuine wand kassen. Het voordeel van een schuine wand kas is dat je de kas breder kunt maken dan een rechte wand tuinkas. Deze modellen kunnen onderin tot wel 4,53 meter breed zijn. Met een lengte van 7,41 m kom je dan al gauw op een oppervlakte van ruim 33 vierkante meter. Echter, het hoeft niet perse zo groot. De schuine wand tuinkassen lenen zich ook prima voor kleinere modellen. 

Een tweede voordeel van de schuine wand kassen ten opzichte van rechte wand kassen is dat deze modellen aerodynamischer zijn. Door de schuine wand krijgt de wind minder grip op de kas, en is hij daardoor dus minder kwetsbaar.

Alle modellen zijn ook uitbreidbaar met bijvoorbeeld 2 of meerdere dakramen, een speciale coating over het frame en professionele schaduwdoeken. Deze schaduwdoeken zorgen voor de perfecte temperatuur in de kas en zorgen ervoor dat de planten in de kas niet verbranden.

Muurkassen

De grote favoriet


Naast de vrijstaande tuinkassen van ACD zijn er ook nog kassen die tegen een (bestaande) woning of schuur worden aan geplaatst: de zogenaamde muurkassen. Een muurkas heeft als voordeel dat ze een stuk hoger kunnen worden dan bijvoorbeeld een rechte wand kas. Muurkassen van ACD kunnen een hoogte hebben van maximaal 305 cm. Dat is toch al gauw weer 25 cm hoger dan de rechte wand kassen. 

Doordat de muurkas tegen een bestaande bebouwing aan wordt gemonteerd zijn deze modellen stevig en goed bestand tegen bijvoorbeeld rukwinden en andere weerselementen. 
Een ander voordeel van een muurkas is dat deze warmte van het huis vasthouden. In de zomer warmen de stenen van bijvoorbeeld een huis op, en die warmte geven ze 's avonds weer af. In een muurkas kun je dus ook in de avonden nog lang genieten van het buiten zijn.

BoraBora Tuinkamers

Voor het ultieme genieten


De naam BoraBora doet bij de meeste mensen wel een belletje rinkelen: mooie stranden, lekker ontspannen op vakantie. Oftewel: puur genieten. De BoraBora tuinkamers voorzien precies in dit ultieme genieten. 
Deze kassen zijn opgebouwd uit een patio en een lounge, die allebei een grootte van ruim 6,5 vierkante meter hebben. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om 2 lounge gedeeltes en 1 patio gedeelte te kiezen, waardoor de ruimte in de kas zelf nog groter wordt. 
Deze tuinkamers zijn uit te breiden met bijvoorbeeld schuifdeuren en/of hordeuren. Ook kun je kiezen voor houten vlonderplanken als vloer in bijvoorbeeld de patio. Dit ziet er strak uit, en het heeft meer sfeer dan bijvoorbeeld een stenen tegelvloer. 

De BoraBora tuinkassen hebben een zelfdragende, aluminium fundering waardoor het niet meer nodig is om vooraf een plateau te realiseren. 

Oranjeriën

Prachtig afgewerkte tuinkamers


Een volgende parel uit de zak van ACD zijn de Victoriënne oranjeriën. Deze tuinkamers zijn gemaakt om in te genieten van bijvoorbeeld een barbeque of de eerste lente zonnestralen. Er wordt hierin onderscheid gemaakt tussen vier soorten: de Aurélie, de Babette, de Hélène en de Sophie, waarbij de Aurélie de kleinste oppervlakte heeft en de Sophie de grootste. 

Deze kassen hebben een zogenaamde T-vorm, waardoor je eventueel nog kunt kiezen voor meerdere deuren. Deze kassen zijn uit te breiden met tal van mogelijkheden. Met een thermowood houten vloer geef je de kas een mooie, huiselijke uitstraling. Deze vloeren zijn onderhoudsarm, en vergrijzen na een tijdje op een egale manier. Ook is dit hout heel vormvast, waardoor je geen last krijgt van lastige kieren als de vloer er een tijdje in ligt. 

Verder hebben deze kassen hebben een aangepaste condensgoot, waardoor er een constante afvoer is van condensvocht uit de kas naar de buitengoot. Deze innovatie beperkt zo het vocht dat in de kas blijft.
Kortgezegd: je kunt de kas bijna oneindig uitbreiden een aanpassen naar je eigen smaak. Zo kun je pas echt genieten van de tuin!