Stalen deuren en wanden van l'Orangerie

Vergaderruimte creëren met  staal en glas


Wanneer u denkt aan een scheidingswand voor op kantoor of thuis, denkt u al snel aan glazen wanden. Echter, op dit gebied is er een nieuwe trend aan een opmars bezig, namelijk de stalen wand. Wanneer u stalen wanden met glas in uw woning of kantoor plaatst wordt de ruimte optisch groter en zorgt het voor een open sfeer. Of dit nou in een modern kantoorpand is of een huis met een landelijke uitstraling, deze wanden komen altijd goed tot hun recht. Ze tillen als het ware het hele interieur naar een hoger niveau. Daar houdt het echter nog niet op. U kunt deze wanden ook gebruiken  als douchewand, of in een buitenverblijf om deze winddicht te maken. De mogelijkheden zijn bijna oneindig. Daarbij komt dat deze wanden, in combinatie met het juiste glas, een groot brandwerend vermogen hebben. Zodoende haalt u met glazen wanden ook een stukje veiligheid in huis.

 

Waarom een stalen wand?
Een stijlvolle aanvulling


Zoals al gezegd zorgen stalen wanden voor veel licht en ruimte in uw kantoor of woning. Hierin verschilt een stalen wanden niet van een standaard glazen wand. Echter, een glazen wand geeft de ruimte een steriele, onpersoonlijke uitstraling. Een stalen wand geeft de ruimte een elegante en tijdloze uitstraling. Door te variëren in bijvoorbeeld de vlakverdelingen van het glas kunt u uw kantoor een prachtige industriële look geven. Ook zijn stalen wanden steviger en hebben ze een langere levensduur dan een glazen wand.

Daarnaast is een stalen wand meer geluidsdicht dan een standaard glazen wand. Hiermee vergroot u de privacy van bijvoorbeeld vergaderruimtes.Verschillende toepassingen van stalen wanden

The sky is the limit


Stalen wanden zijn op verschillende manieren toe te passen. Een van de meest voorkomende toepassingen is als scheidingswand op kantoor. Wilt u een kantoor of vergaderruimte met een transparant karakter creëren, dan is een stalen wand met glas de perfecte oplossing. Dit geeft uw kantoor een strakke en industriële look.

Ook in woningen komen stalen wanden goed tot hun recht. Denk bijvoorbeeld aan een stalen wand als scheiding tussen de keuken en de woonkamer. Zo creëert u een elegante scheiding die dankzij het vele glas ook veel licht doorlaat.  

Wilt u een douche cabine met een unieke uitstraling? Ook hiervoor kunt u deze stalen wanden gebruiken. Deze zijn voorzien van een zwarte poedercoating waardoor de profielen niet gaan roesten. Eventueel kan het glas ook voorzien worden van een waterafstotende coating.

Spelen met verschillende mogelijkheden

Keuze te over


Wanneer u ervoor kiest om een stalen scheidingswand in uw kantoor te plaatsen heeft u keuze uit verschillende modellen.  De vlakverdeling in de wanden en de deuren kunt u zelf kiezen. Een wand met drie vierkante ruiten boven elkaar of juist vier vierkante ruiten, het kan allemaal. Wij adviseren hierbij wel dat het belangrijk is om te kijken naar de ruimte waar hij in komt te staan, zodat deze ook tot zijn recht komt.

De deuren in de stalen wanden zijn ook vrij te kiezen. Een dubbele deur, een enkele deur, taatsdeuren of schuifdeuren; u bepaalt helemaal zelf welke deuren er in uw wanden komen. 
Bent u geïnteresseerd  hoe u uw eigen interieur kunt uitbreiden met een stalen wand? Neem gerust contact met ons op! Wij bekijken dan samen met u wat er mogelijk is in uw situatie.

Het glas in uw stalen wand

Een transparant aanzicht


De stalen wanden zijn uit te rusten met verschillende soorten glas. U heeft zelf de keuze welk glas er in komt. Standaard worden deze stalen wanden uitgerust met gelaagd 331 glas.

Wilt u met een stalen wand juist een scheiding aanbrengen waarmee u een stukje privacy creëert? Dan kunt u ervoor kiezen voor satijnglas in plaats van normaal glas. Satijnglas heeft de eigenschap dat het licht door laat zonder dat het doorzichtig is. Zo zorgt dit voor een stukje privacy en is dit uitermate geschikt in bijvoorbeeld de wand van een vergaderruimte.

U kunt de wanden ook voorzien van een gravering of luxe bestickering. Zo kunt u bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam op een elegante manier etaleren.

Montage door de specialisten van l' Orangerie

Gegarandeerd een vakkundige installatie


De montage van stalen wanden is een klus die relatief snel kan gebeuren. Nadat wij op locatie de wanden hebben ingemeten worden ze besteld bij de leverancier. Die levert de wanden geheel op maat af. De monteurs van l' Orangerie zetten op locatie vervolgens de wanden in elkaar en monteren deze op de juiste plek. Hierdoor kan het monteren van de wanden gebeuren zonder dat dit zorgt voor een grote verstoring. Dat is bijvoorbeeld bij montage in een kantoorgebouw ideaal.