Maxi tuinkas zwart vrijstaand inrichting

Blogs

Tips en inspiratie voor het buiten verblijven

Muurkassen & muurserres van l’Orangerie Waarom een muurkas kopen?
lees het blog
Euroserre tuinkassen bij l'Orangerie Voor elke kweker een kas
lees het blog
Veranda's & terrasoverkapingen bij l'Orangerie 4 seizoenen buiten genieten!
lees het blog
Vrijstaande aluminium veranda van ‘l Orangerie Grenzeloos genieten van uw tuin
lees het blog

Glazen schuifwanden van l'Orangerie

Oerdegelijk, simpel en doeltreffend

Onze l’Ora glazen schuifwanden zijn op veel verschillende manieren toe te passen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld onder onze terrasoverkappingen, maar ook onder vrijwel ieder ander merk terrasoverkappingen en veranda’s. Naast dat onze glazen schuifwanden onder aluminium constructies passen, kunnen ze ook gemakkelijk onder een houten veranda of een houten aanbouw worden geplaatst. Onze glazen schuifdeuren kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast en zijn uiteraard voorzien van alle benodigde veiligheidskeurmerken die nodig zijn om de schuifpuien toe te passen in publieke ruimtes.

Het glas van glazen schuifwanden

De juiste glasmaat voor uw schuifwand

Omdat vrijwel iedere overkapping een andere maat heeft hebben wij ook iedere keer een andere glasmaat nodig. In de breedte van uw glazen schuifwand heeft u de keuze tussen 3 verschillende maten namelijk 98 cm. breed (de meest gangbare maat) 82 cm. breed en 64 cm. breed. Wat betreft de hoogte wij hebben glasplaten van 190, 200, 205, 210, 215, 220, 225, 230, 235, 240, 250 en 260 cm hoogte, daarbij hebben wij bij iedere maat enkele centimeters speling en zo kunnen wij zonder maatwerk te hoeven leveren van 190 cm tot maar liefst 260 cm hoogte glazen schuifwanden leveren. Het glas van  de schuifdeuren is maar liefst 10 mm dik en dus enorm stevig en breuk bestendig.

Fundering voor glazen schuifwanden

De stabiele basis voor jarenlang zorgeloos gemak

Wat betreft de fundering van de glazen schuifwanden geven wij altijd het volgende advies:
De fundering heeft eigenlijk maar twee eisen: een verharde ondergrond & een waterpas en egale ondergrond. Zelf passen wij vaak een trottoir of betonbanden toe als fundering. Voor de betonbanden kunt u het beste de maten 20 x 10 gebruiken. Deze hebben een brede bovenzijde (10cm) waarop de rail van uw schuifwand goed past. In sommige gevallen gebruiken wij een zogenoemde koker fundering. Dit is een aluminium koker die onder de rail komt. Een aluminium koker fundering is eenvoudig en snel te leggen maar is ook hoger in prijs.

 

Montage van glazen schuifdeuren

Voorbereiding is alles

De montage van glazenschuifdeuren is eenvoudig en kan relatief snel klaar zijn, mits de voorbereiding goed is uitgevoerd. Als de fundering waterpas is en de staanders in het lood staan, kan een glazenschuifwand van 400 cm binnen 2 uur zijn gemonteerd. Maar wanneer er nog van alles aangepast moet worden, kan het maar zo 4 uur in beslag nemen. Het allerbelangrijkste zijn dus de ondergrond en de staanders.  het is nu hierna nog een kwestie van boren, de deursets op de ruiten slaan en de klus is klaar. Wij raden aan om hiervoor met twee personen te zijn. Dit gezien het gewicht van de glazen deuren. Naast dat u de montage zelf kunt doen, hebben wij natuurlijk ook onze eigen montageservice. met een vast team aan monteurs zitten uw glazen wanden er zo in!

 

Onderhoud van glazenschuifwanden

 

 

 

Meer dan schoonmaken hoeft u niet te doen

De deuren zijn volledig van glas. Het enige onderhoud wat hier aan zit, is dat ze af en toe gewassen moeten worden. In de onderrail van de glazen veranda gaat ook vaak wat zand zitten. dit is niet moeilijk om schoon te maken, even met de stoffer erdoor en klaar. U hoeft hierbij niet bang te zijn dat het zand in de wieltjes gaat zitten. De wieltjes lopen namelijk op een verhoging binnen de glazen schuifwand, zodat deze hierdoor nooit stroef zullen lopen. Loopt uw schuifdeur op den duur wel wat stroef? Maak de rail even schoon met een vochtig doekje. Verder zult u geen onderhoud hebben aan de schuifwanden. Wat wilt u nog meer?let op: deze informatie geldt voor onze producten. Hiermee hebben we al jaren ervaring. Het zou dus kunnen dat voor andere merken andere regels gelden.

Opties bij glazen schuifwanden

Wij houden het simpel

Onze glazen schuifwanden hebben eigenlijk niets nodig. De deuren lopen soepel en licht en kunnen daarom zonder handgreep bediend worden.

Wenst u toch een handgreep?

Dat is mogelijk, wij hebben 2 types handgrepen in ons assortiment zitten een plakgreep en een type die zich om de glazenwand schuift. Woont u op een plek met veel wind? Dan kan het nodig zijn om tochtstrippen aan de glazen veranda schuifdeur toe te voegen (deze zijn later aan te brengen). Al onze glazen schuifdeuren zijn standaard per deur los van elkaar te verschuiven. Wilt u de deuren van meenemers voorzien dat kan uiteraard ook, zo hoeft u slechts één  deur te sluiten, om alle deuren dicht te doen. Verder kunt u aan de zijkant zijgeleiding toevoegen. Dit is een U-vormig profiel waar de glazen wand in schuift. Dit zorgt ervoor dat er geen kier ontstaat bij de staander van uw terrasoverkapping.

 

Prijzen en garantie van glazenschuifwanden

Voor dat geld blijft u niet op de tocht zitten?

Omdat iedere situatie anders is, verschillen prijzen ook per situatie. Heeft u een standaard maatvoering, dan is de prijs ook gunstiger. Een basis glazen schuifwand van l’Orangerie heeft u al vanaf €220,- per strekkende meter. Dat is de prijs inclusief BTW en levering en met 10 jaar garantie op de constructie. Het meest kwetsbare onderdeel van de glazen schuifwand zijn de wieltjes. Onder iedere glazen schuifwand zitten 2 karretjes met in ieder karretje 2 wieltjes.

Een schuifwand rijdt dus op maarliefst 4 wieltjes. De wielen die wij gebruiken, hebben wij al meer dan 10 jaar in productie en zijn dus uitvoerig getest en dat alles zonder problemen. Doordat wij 4 wieltjes per deur gebruiken lopen onze glazen schuifwanden enorm soepel en zijn deze met een aandrijving van 1 vinger simpel in beweging te brengen, kortom een oerdegelijke constructie voor de beste prijs!


Volledig team Lorangerie buitenverblijven

Project starten

Wij zijn er klaar voor

Maatwerk is onze specialiteit. Daarom nemen wij altijd de tijd om naar uw wensen te luisteren, zodat we uiteindelijk tot een product komen dat volledig naar wens is. 

Bart Chat

Stel je vraag
Aan Jouk