Maxi tuinkas zwart vrijstaand inrichting

Blogs

Tips en inspiratie voor het buiten verblijven

Muurkassen & muurserres van l’Orangerie Waarom een muurkas kopen?
lees het blog
Euroserre tuinkassen bij l'Orangerie Voor elke kweker een kas
lees het blog
Veranda's & terrasoverkapingen bij l'Orangerie 4 seizoenen buiten genieten!
lees het blog
Vrijstaande aluminium veranda van ‘l Orangerie Grenzeloos genieten van uw tuin
lees het blog

Glazen schuifdaken van l'Orangerie

Onbezorgd genieten in uw veranda

Er zijn weinig dingen in het leven fijner dan met mooi weer buiten in je veranda zitten. Om helemaal onbezorgd te kunnen genieten is er nu een nieuw systeem op de markt: het glazen schuifdak. Met een glazen schuifdak kun je snel reageren op veranderende weersomstandigheden. Dreigt er bijvoorbeeld neerslag, dan kunt u het dak dichtdraaien en heerlijk beschut blijven zitten. Ook de temperatuur is optimaal te reguleren. Als het zonnig is draait u het dak open en geniet u van de zon en de frisse lucht. Zo kunt u ook buiten het seizoen om genieten in uw veranda. Het veiligheidsglas in het dak garandeert dat uw veranda tegen alle weersomstandigheden opgewassen is.
Een glazen schuifdak bestaat uit verschillende segmenten, die allemaal met de hand te bedienen zijn. Zo kunt u het dak tot wel 75% opendraaien. Ook voor bijvoorbeeld onderhoud is dit handig. Door een van de segmenten open te schuiven kunt u er een ladder of trap inzetten en zo eenvoudig en veilig het dak schoonmaken en onderhouden. Kortom: met een glazen schuifdak kunt u het hele jaar door ongestoord buiten genieten!

Een schuifdak voor elke situatie


Niet gebonden aan een merk of model
Bij de aanschaf van een glazen schuifdak bent u niet gebonden aan een bepaald merk of serie veranda. De glazen schuifdaken zijn ook te plaatsen op bestaande houten en aluminium constructies. Heeft u bijvoorbeeld al een houten veranda die u wilt uitbreiden met een schuifdak, dan is dat geen probleem. De schuifdaken kunnen compleet geïntegreerd worden in de bestaande veranda of bouw. Onze monteurs komen het dak inmeten, en na levering door de fabriek wordt hij vakkundig gemonteerd. U kunt ook kiezen voor een nieuwbouw houten veranda met een glazen schuifdak van ‘l Orangerie. Zo combineert u de rustieke uitstraling van het hout met de strakke look van het glazen schuifdak en creëert u een veranda met een unieke uitstraling. Een glazen schuifdak is in principe verenigbaar met elke situatie.

Verschillende soorten glas voor uw schuifdak

Verschillende opties, verschillende resultaten

Voor het glas is uw glazen schuifdak heeft u verschillende opties. Standaard worden de daken geleverd met 8 mm dik veiligheidsglas of 16mm dik polycarbonaat. Bij de keuze tussen glas of polycarbonaat moet u rekening houden met de verschillende eigenschappen van allebei. Kiest u voor 8 mm dik veiligheidsglas, dan heeft u een grote licht inval in uw veranda. Ook wordt het onder glas warmer dan onder polycarbonaat. Daarom is het glas tegen een kleine meerprijs uit te rusten met folie, waardoor de illusie van melkglas ontstaat. 
Een andere mogelijkheid is om een zonwering onder uw schuifdak te monteren. Deze beweegt mee met uw schuifdak en levert geen problemen op voor de bewegende elementen van uw dak.

Polycarbonaat als duurzame optie

Zowel tijdloos als stijlvol

Tussen glas en polycarbonaat zitten een paar belangrijke verschillen. Prijstechnisch gezien is polycarbonaat aantrekkelijker dan glas. Ook heeft de montage minder om het lijf dan bij een glazen dak. Een nadeel is dat polycarbonaat gevoeliger is voor lekkage dan glas. Een afschot van 14 cm per meter is echt nodig, anders ontstaat er vocht in de platen.

Wanneer u kiest voor een polycarbonaat schuifdak, heeft u de keuze uit helder of opaal polycarbonaat. Opaal kijkt u wit in en helder kunt u prima doorheen kijken. Ook kunt u kiezen voor hittewerende polycarbonaat platen. Dit houdt de temperatuur in de veranda laag wanneer het dak dicht is.

Een technisch hoogstandje

Een echte eyecatcher in uw tuin

De profielen van een glazen schuifdak zijn gemaakt van aluminium. Dit zorgt voor stevigheid en een strakke, moderne look. De sneeuwlast van een schuifdak, oftewel hoeveel kg het per vierkante meter kan verdragen, is dan ook maar liefst 100 kilo per vierkante meter. De schuifdaken van l’Orangerie zijn geproduceerd volgens de strenge Duitse bouwnormen. Dat betekent dat ze boven alles van oerdegelijke kwaliteit zijn en een hoge duurzaamheid hebben. U krijgt daarom ook maar liefst 10 jaar garantie op de constructie. Een glazen schuifdak is een prachtige uitbreiding voor uw veranda, en dankzij de hoge duurzaamheid kunt u er nog lang van genieten.

 

De voordelen van een glazen schuifdak


Een handige toevoeging aan uw veranda

Zoals al gezegd is een glazen schuifdak een perfecte toevoeging voor uw veranda door de vele voordelen. Met een schuifdak bent u heer en meester over de temperatuur in uw veranda. Door het dak of delen van het dak open of dicht te draaien kunt u de wind buiten houden of juist binnen laten. Ook voor onderhoud is een schuifdak ideaal. Door een van de segmenten open te draaien kunt u gemakkelijk en veilig met een trap onderhoud plegen aan het dak van uw veranda. Ook op een bestaande veranda of terrasoverkapping kunnen deze schuifdaken probleemloos gemonteerd worden. Heeft u vragen of bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom. Daar staat een model met schuifdak opgesteld, zodat u het met eigen ogen kunt bekijken voordat u een keuze maakt.  

De montage door specialisten van l'Orangerie

​​​​​Vakkundig en snel

Zoals al eerder genoemd heeft de montage van een schuifdak minder voeten in de aarde dan u misschien denkt. Wanneer u contact met ons opneemt gaan we samen kijken naar uw situatie, en wat voor u de beste mogelijkheid is. Daarna meten we (bij bouw op een bestaande verande) het schuifdak in, en wordt de bestelling geplaatst bij de fabriek. De fabriek levert de aluminium profielen volledig op maat. Zodoende kan het dak op locatie snel in elkaar gezet worden en op de bestaande of nieuwbouw veranda gemonteerd worden. 
Zo kunt u al snel genieten van het prachtige schuifdak op uw veranda!

 

Volledig team Lorangerie buitenverblijven

Project starten

Wij zijn er klaar voor

Maatwerk is onze specialiteit. Daarom nemen wij altijd de tijd om naar uw wensen te luisteren, zodat we uiteindelijk tot een product komen dat volledig naar wens is. 

Bart Chat

Stel je vraag
Aan Bart