Maxi tuinkas zwart vrijstaand inrichting

Blogs

Tips en inspiratie voor het buiten verblijven

Muurkassen & muurserres van l’Orangerie Waarom een muurkas kopen?
lees het blog
Euroserre tuinkassen bij l'Orangerie Voor elke kweker een kas
lees het blog
Veranda's & terrasoverkapingen bij l'Orangerie 4 seizoenen buiten genieten!
lees het blog
Vrijstaande aluminium veranda van ‘l Orangerie Grenzeloos genieten van uw tuin
lees het blog

Een tuinkas als werkplek: de trend van nu

Een glazen kantoorruimte in uw kantoorpand is een enorme toevoeging aan de privacy en het gebruik per vierkante meter. l'Orangerie voorziet in glazen constructies op kantoor waardoor u op eenvoudige wijze een extra spreekruimte, vergaderruimte, vergaderzaal etc. creëert. Sinds langere tijd positioneren wij een tuinkas als alternatieve kantoorruimte. Deze eenvoudige constructies lenen zich hier perfect voor gezien de slanke aluminium profielen, 4 mm. gehard veiligheidsglas en een vlotte montagemethode. Daarnaast is de tuinkas een op zichzelf staande constructie, die geen bevestiging in de vloer van uw kantoorpand behoeft en makkelijk te demonteren is.

En last but not least; er zijn veel standaardmaten gangbaar bij onze tuinkassen waardoor de prijs van een extra kantoor geen enorme investering is!

Constructie van een vergaderruimte

Een vergaderruimte van aluminium en glas

l'Orangerie gebruikt de materialen aluminium en glas voor deze glazen kantoor- en vergaderruimtes. Hierdoor zijn deze flexibele werkplekken zeer duurzaam en hebben een stijlvolle en moderne uitstraling. Bedrijven die alreeds gebruik maken van een glazen kantoor van l'Orangerie typeren het als een luxe, transparante en industriële constructie. Gezien de subtiele aluminium profielen kunt u het naargelang neerzetten als klassieke constructie of modern kantoor. Een glazen kantoorruimte versoepelt het proces van kantoorinrichting; een universele meerwaarde voor uw interieur! Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een ruimte keuze uit kleuren voor dit glazen kantoor. U kunt kiezen uit de standaard kleuren: Coating RAL 9010 wit, RAL 6005 mosgroen, RAL 6009 dennegroen, RAL 3004 purperrood, RAL 3011 bruinrood, RAL 7016 antraciet, RAL 9005 zwart.

Glazen tuinkas op kantoor als alternatief

Zonder aanpassing aan de constructie

Een tuinkas op kantoor als werkruimte heeft zijn succes direct laten merken. Als er vraag is voor een kantoorruimte in een bedrijfspand wordt er nog veel conservatief gebouwd, denk hierbij aan scheidingswanden op kantoor met slechte beglazing. Het nadeel van deze flexibele kantoorwanden is dat deze vaak een bevestiging behoeven in de vloer en gefixeerd dienen te worden aan het plafond. Verrijdbare kantoorwanden om een vergaderzaal af te bakenen doen vaak tekort aan het interieur. Gezien de subtiele profielen en de retro uitstraling zijn glazen kantoren en vergaderruimtes een goed alternatief voor stalen deuren en wanden. Stalen deuren zijn doorgaans hoger in prijs dan de scherp geprijsde tuinkassen op kantoor en hebben praktisch eenzelfde uitstraling als de glazen kantoorruimtes.

Beglazing van een kas op kantoor

Vergaderruimtes met een transparant karakter

Een ander geweldig aspect aan een glazen ruimte bij u op kantoor is het transparante karakter. Ronduit de meeste constructies die geplaatst worden hebben glas in de wanden en het dak. Dit 4mm. geharde veiligheidsglas creëert een veilige omgeving en mocht het kapotgaan dan barst het in vele relatief ongevaarlijke stukjes. Door het gebruik van veel glas behoudt u de optische ruimte in uw bedrijfspand. Mocht u juist deze ruimte willen gebruiken voor meer privacy qua zicht dan kan er gekozen worden voor melkglas. Dit houdt in dat er een folie over het glas wordt getrokken, waardoor het een stijlvolle constructie blijft maar dan zonder dat u er doorheen kunt kijken. Omdat glazen kantoorruimte van l’Orangerie voor veel doeleinden gebruikt worden, hebben wij ook andere opties beschikbaar om het geheel mee af te sluiten. Denk hierbij aan dubbelwandig polycarbonaat, isolatieglas, enkel gelaagd glas etc; de meerdere mogelijkheden komen daar het brede glasprofiel van een kantoorruimte van l’Orangerie.

Montage van een tuinkas op kantoor

Snelle en soepele montage

Zoals al eerder genoemd behoeft een tuinkas geen bevestiging in de grond gezien het feit dat deze vaak in een afgesloten ruimte staat; het is een volledig op zichzelf staande constructie. Een ander voordeel is dat de meeste glazen kantoor- en vergaderruimtes op maat worden geleverd, tijdens het monteren is dus geen boor of zaag benodigd. De voorgeboorde profielen dienen middels kleine bouten en moeren in elkaar gezet te worden; dit kan allemaal handmatig gebeuren. Het glas is ook op maat en wordt gefixeerd aan de profielen middels een rubber. Dit alles zorgt voor een snelle en soepele montage met als voordeel dat er niet veel onrust en gedoe is in uw bedrijfspand ten behoeve een nieuw kantoor. Dit alles gecombineerd maakt dat een tuinkas van l’Orangerie geweldig geschikt is als glazen kantoor. 

Een tuinkas als lunchroom

Verlenging van het seizoen

Een lunchroom met een buitenplaats die in de winter weinig gebruikt kon worden i.v.m. het weer. Aan het begin van het koude en regenachtige seizoen wordt hier de orangerie binnen een dag opgebouwd en ingericht; het geheel geeft de buitenplaats nog meer stijl. Middels heaters is de ruimte comfortabel om in te eten en te drinken; tevens blijft het gevoel van ‘buiten zitten’ intact door de tuinkas te gebruiken als lunchroom. Aan het eind van het seizoen wordt de glazen orangerie afgebroken en opgeslagen voor het volgende seizoen.

Glazen kantoren voor flexwerkers

Rustig werken met voldoende privacy

De flexibele inzet van een glazen kantoor- en vergaderruimte geeft de flexwerker een prachtige plek om te werken. De makkelijke opbouw een simpele constructie biedt voldoende privacy om een flexwerker te huisvesten. Op de dagen dat hij afwezig is kan de kas voor andere doeleinden gebruikt worden.

Glazen kassen als vitrine of etalage

Prachtige presentatie van uw product

We hebben al meerdere malen meegemaakt dat een tuinkas wordt gebruikt als etalage of vitrine; bijvoorbeeld op beurzen en in een winkel. De transparante constructie biedt voldoende vrijheid om het te bezichtigen en middels het presenteren in een glazen kas zit er ook een speciaal tintje aan. Het etaleren kan doormiddel van schappen maar de profielen van een tuinkas maken het ook mogelijk om producten op te hangen; dit creëert een prachtige beleving van de producten.

Als expositieruimte of galerij

Nadruk op de inhoud

We zijn meerdere malen benaderd door kunstenaars voor een glazen werkruimte. De karakteristieke eigenschappen van een tuinkas zijn hierbij een veelgehoord argument. Als galerij of expositieruimte voor schilderijen of andere kunst kan het prachtig gebruikt worden; de subtiele aluminium profielen creëren een afgesloten transparante ruimte waarbij de nadruk nog steeds ligt op de inhoud!


Volledig team Lorangerie buitenverblijven

Project starten

Wij zijn er klaar voor

Maatwerk is onze specialiteit. Daarom nemen wij altijd de tijd om naar uw wensen te luisteren, zodat we uiteindelijk tot een product komen dat volledig naar wens is. 

Bart Chat

Stel je vraag
Aan Jouk